Thursday 12 April 2012

Taralli Recipe

The tarallo is a traditional Italian bread, the dough for which is shaped into rings, then boiled briefly before being well-baked until crispy. You can think of taralli as a type of bread, roll or cracker—kind of like an Italian small crunchy bagel. Taralli are enjoyed with a piece of cheese, black olives and sopressata and of course with a fine glass of wine.  They are nice to take along to picnics.  They last for days without spoiling, and may be quickly “revived” by dunking them for a moment in soup or wine, or just throwing them in a nice juicy tomato salad.

Taralli Recipe

7 cups of all purpose flour
1 cup of olive oil
1 cup of white wine
1 cup of water - warm
1 tbsp. Salt
1 tbsp. Fennel Seeds or Anice Seeds
1 tsp. of grounded black pepper (optional)
½ tsp., crushed hot chili (optional)
1 tbsp. Of yeast
1 tsp. Sugar

In a bowl, pour 1 cup of warm water.  Stir in 1 tsp. of sugar and scatter 1 tbsp. of yeast.  Cover and let rest for 10 mins.

In blender mixing bowl, combine 7 cups of  flour, 1 tbsp of Salt, 1 tbsp. of fennel seeds (or anice seeds, pepper and crushed chili peppers).  Make a well.  Add yeast mixture, 1 cup of olive oil, 1 cup of white wine (and I add a drop and a bit of anise oil if using Anice Seeds instead of fennel seeds).  Put kneading paddle on blender and knead until incorporated. 

Shape them about 2 inches thick ropes and line them up on a tray.  Then shape them into circles.  Boil them (place them for a few seconds on a clean tea towel to absorb water) and bake them at 350 until golden brown.  I bake the Taralli right on the rack (second from bottom). Enjoy.

Ricetta per Taralli:




 


875 gr., di farina
250 ml. di olio d'oliva
250 ml. di vino bianco
250 ml. di acqua - caldo
15 gr. di sale
15 gr. di semi di finocchio o di semi di Anice
15 gr. di Teori pepe nero (opzionale)
7.5 gr, peperoncino tritato (opzionale)
15 gr., Di lievito
15 gr. di zucchero

In una ciotola, versare 1 tazza di acqua calda. Mantecare con 1 cucchiaio di zucchero e 1 cucchiaio di lievito a dispersione. Coprite e lasciate riposare per 10 minuti.

In una terrina frullatore, combinare 7 tazze di farina, 1 cucchiaio di sale, 1 cucchiaio di finocchio semi (o semi di anice, pepe e peperoncino tritato). Fare un pozzo. Aggiungere la miscela di lievito, 1 tazza di olio d'oliva, 1 tazza di vino bianco (e aggiungere una goccia e un po' di olio di anice se utilizza semi di Anice, invece di semi di finocchio). Indossò impastamento paddle frullatore e impastare fino a quando non incorporato.

Li forma circa 2 centimetri spesse corde e li si allineano su un vassoio. Poi li forma in cerchi. Lessateli (posto loro per pochi secondi su un canovaccio pulito di assorbire acqua) e fate cuocere a 350 fino a doratura. Cuocere i Taralli al forno 180 Celsius sul rack (secondo da fondo). Buon Apetit!
Original
In a bowl, pour 1 cup of warm water.

1 comment:

  1. Ho fatto questi taralli e' sono buonissimi e' l'unica ricetta che mi piace grazie

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